Warsztaty kulinarne z KGW ,,Brzozowianki”
Warsztaty kulinarne z KGW ,,Brzozowianki” w ramach projektu : ,,Zdrowa przyroda, zdrowy ja”- działania promujące ekologiczny i zdrowy styl życia wśród uczniów Szkoły Podstawowej w Poświętnem realizowanego dzięki NFOŚiGW i WFOŚiGW
Panie z KGW ,,Brzozowianki” w dn. 25.09.24 uczyły uczniów kl. IV jak lepić smaczne, ekologiczne a przede wszystkim zdrowe pierogi.
Pierogi to jedno z najbardziej popularnych dań polskiej kuchni. Uczniowie robili pierogi z różnym nadzieniem. Czwartoklasiści chcieli poznać przepis na sprawdzone, idealne ciasto pierogowe. Panie ugościły naszych uczniów smacznymi , robionymi samodzielnie ciasteczkami.
DZIĘKUJEMY PANIOM Z KGW,,BRZOZOWIANKI” ZA KULINARNĄ UCZTĘ I SYMPATYCZNE SPOTKANIE.
Agnieszka Kamińska