Warsztaty kulinarne z KGW ,,Brzozowianki”

Warsztaty kulinarne z KGW ,,Brzozowianki” w ramach projektu : ,,Zdrowa przyroda, zdrowy ja”- działania promujące ekologiczny i zdrowy styl życia wśród uczniów Szkoły Podstawowej w Poświętnem realizowanego dzięki NFOŚiGW i WFOŚiGW

60bb17fc-3aee-475f-90b4-a2de0352e92f.jpg

      Panie z KGW ,,Brzozowianki” w dn. 25.09.24 uczyły uczniów kl. IV jak lepić smaczne, ekologiczne a przede wszystkim zdrowe pierogi.

 Pierogi to jedno z najbardziej popularnych dań polskiej kuchni. Uczniowie robili pierogi z różnym nadzieniem. Czwartoklasiści chcieli poznać przepis na sprawdzone, idealne ciasto pierogowe. Panie ugościły naszych uczniów smacznymi , robionymi samodzielnie ciasteczkami.

DZIĘKUJEMY PANIOM Z KGW,,BRZOZOWIANKI” ZA KULINARNĄ UCZTĘ I SYMPATYCZNE SPOTKANIE.

Agnieszka Kamińska

Powrót na początek strony